Hondenkoekjes maken: een lekker en simpel recept

Versgebakken hondenkoekjes op bord.

Hondenkoekjes maken: een lekker en simpel recept

Welke hond smult er nou niet van hondenkoekjes? Zeker als de koekjes helemaal zelf gebakken zijn door de baas. Met een paar simpele ingrediënten maak je heerlijke hondenkoekjes, die bovendien een stuk gezonder zijn dan de meeste hondenkoekjes die in de supermarkt of dierenwinkels verkrijgbaar zijn.

Het grote voordeel van zelf hondenkoekjes maken, is dat je de ingrediënten zelf bepaalt. Zo voorkom je onnodige en ongezonde ingrediënten zoals suiker en weet je precies wat je hond binnenkrijgt. Bovendien kan je de ingrediënten naar wens aanpassen. In onderstaand recept gebruiken we bijvoorbeeld pindakaas, maar dit ingrediënt kan je prima vervangen door banaan.

Ingrediënten voor de hondenkoekjes

  • 120 gram bloem
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 scheut kaneel
  • 1 eetlepel pindakaas (100% natuurlijk)

Ingrediënten voor glazuur (optioneel)

  • 1 eetlepel pindakaas (100% natuurlijk)
  • 2 eetlepels maïzena
  • Water

Zo maak je simpele hondenkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem en kaneel in een kom en voeg hieraan de kokosolie en pindakaas toe. Mix tot er een zacht, maar stevig koekjesdeeg ontstaat. Mocht het deeg erg kruimelig zijn, dan kan je er een beetje water aan toevoegen. Kneed het deeg met je handen tot een stevige bal.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 5 mm dik zijn. Vervolgens kan je met uitsteekvormen ongeveer 24 hondenkoekjes maken. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en doe ze in de oven.

Na ongeveer 20 minuten zijn de hondenkoekjes gebakken. Laat de koekjes goed afkoelen. Ondertussen kan je alvast beginnen met het maken van de speciale glazuur voor honden. Mix de pindakaas en maïzena. Voeg tijdens het roeren steeds een beetje water toe, totdat er een redelijk vloeibaar papje ontstaat.

Als de hondenkoekjes goed afgekoeld zijn, leg je enkele koekjes op een werkblad of bord. Doop een lepel in de hondenglazuur en maak met de lepel een vloeiende beweging over de koekjes. Zo creëer je een soort drizzle. Laat het glazuur ongeveer 30 minuten drogen.

De hondenkoekjes zijn klaar! Tijd om je hond te laten smullen van je heerlijke bakkunsten. Uiteraard is het niet verstandig om alle 24 koekjes in één keer aan je hond te geven. Je kunt de hondenkoekjes ongeveer een week bewaren in een luchtdichte voorraadpot of koektrommel. Bewaar de trommel op een relatief koele plek, zoals bijvoorbeeld in een keukenkast.

Beeld: Hondtrainen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top