De leukste denkspellen voor honden van 2022

Zoek
Bak gevuld met tientallen verschillende denkspeeltjes voor honden

De leukste denkspellen voor honden van 2022

Hondenpuzzels, snack dispensers, snuffelspellen… er zijn ontzettend veel verschillende denkspellen voor honden. Elke maand testen we er een aantal uit en inmiddels hebben we dus een behoorlijk aantal denkspellen verzameld. In dit artikel zetten we onze favorieten, die we het meest gebruikt hebben in 2022, voor je op een rij.

Hond speelt met snuffelmat.

Zelfgemaakte snuffelmat

Een jaar geleden maakten we een snuffelmat van fleece. Deze snuffelmat is absoluut onze topfavoriet. Ook onze hond Mika is er helemaal dol op. Je kunt gemakkelijk een grote hoeveelheid brokjes of hondensnoepjes in de mat verstoppen. De snuffelmat wordt dagelijks gebruikt en is nog steeds in goede staat. Ook heeft de mat al een aantal wasbeurten in de wasmachine overleefd. Het is best een werkje om zo’n snuffelmat te maken, maar dan heb je ook wat!

West Paw Toppl

Een lekker hondenijsje maken voor je hond? De West Paw Toppl is echt een aanrader. Dit product kan je vullen met (vloeibare) lekkernijen en je hond kan al het lekkers vervolgens rustig oplikken. Er zijn natuurlijk meerdere van dit soort hondenspeeltjes op de markt, maar de West Paw Toppl is onze favoriet. De Toppl heeft een fijn en uitdagend design. Het product maak je bovendien makkelijk schoon (met de handwas of in de wasmachine). 

LickiMat UFO

Ook de LickiMat UFO wordt hier in huis vaak gebruikt. Deze likmat is soort speciale voerbak met een uitdagende structuur aan de binnenkant en zuignappen aan de buitenkant. Door de zuignappen kan je de LickiMat UFO makkelijk aan gladde vloeren bevestigen, maar je kunt de likmat ook verticaal aan (badkamer)tegels of het raam hangen. Handig voor als je je hond wil afleiden tijdens het wassen of knippen van de nagels. Smeer een klodder pindkaas op de LickiMat UFO en aan de gang maar!

Ruffwear Gnawt-a-Rock

Je hond laten werken voor zijn brokjes? De Ruffwear Gnawt-a-Rock rolt hier bijna dagelijks over de vloer. De voordelen: je kunt de Gnawt-a-Rock heel makkelijk vullen en er past veel in. Bovendien is het denkspel gemaakt van rubber, waardoor je het product eigenlijk nauwelijks hoort rollen. 

Orbee-Tuff Snoop

Nog zo’n absolute topper is de Orbee-Tuff Snoop. Ook deze snack dispenser is makkelijk om te vullen met brokjes en er past relatief veel in. Het leuke aan de Snoop is dat ie kan stuiteren. Je hond kan dus naast het rollen ook andere technieken toepassen om het lekkers te bemachtigen. Klein nadeel is dat de Snoop niet in de vaatwasser kan en best snel vies wordt. Maar de voordelen winnen het absoluut van dit nadeel! 

Dog Brick

Je hond een hondenpuzzel cadeau doen? De Dog Brick van Nina Ottoson vinden wij de leukste hondenpuzzel van onze verzameling. De hond moet meerdere vaardigheden inzetten om alle hondensnoepjes te vinden en dat maakt het een leuke en uitdagende hondenpuzzel. De puzzel is niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk. Gewoon een leuke hondenpuzzel waar (bijna) iedere hond blij van wordt.

Dog Worker

De Dog Worker van Nina Ottoson is iets lastiger dan de Dog Brick en daarom meer geschikt voor honden die al puzzelervaring hebben. Ook bij deze puzzel moet de hond meerdere vaardigheden gebruiken om alle hondensnoepjes te vinden. Het fijne van de Dog Worker is dat je de moeilijkheidsgraad van deze hondenpuzzel naar wens kan aanpassen. 

Hide A Squirrel van Outward Hound met hond op de achtergrond

Hide-A-Squirrel

Is jouw hond niet zo dol op voer, maar wel dol op speeltjes? Haal de Hide-A-Squirrel van Outward Hound dan in huis. Dit denkspel is verkrijgbaar in verschillende maten. In de boomstam zitten meerdere eekhoornknuffeltjes verstopt. Mika (en ook onze vorige hond Morrison) is dol op de eekhoorns en ook van andere hondeneigenaren horen we zeer positieve verhalen over de Hide-A-Squirrel. Aanrader dus!

Dit waren de leukste denkspellen voor honden van 2022 voor je op een rij. Heb jij ook favorieten ontdekt dit jaar? Laat het onder dit artikel weten in een reactie!

Beeld: Hondtrainen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven