Wat te doen met je hond als het regent

Search

Wat te doen met je hond als het regent

Als het met bakken uit de lucht komt vallen, is het toch net even iets minder fijn om een lange wandeling te maken met je hond. Ook sommige honden blijven liever binnen als het buiten regent. Maar wat doe je dan met je hond als het regent? De hele dag niets doen, is ook weer zo sneu. We zetten een aantal activiteiten die je binnen kunt doen voor je op een rij.

Een snuffelspel

Je hond in korte tijd moe maken? Zet zijn neus aan het werk! Een snuffelspel is het ideale spel voor als het buiten regent en je toch een leuke activiteit met je hond wil ondernemen. Je kunt het snuffelspel op meerdere manieren spelen. Verstop bijvoorbeeld het favoriete speeltje van je hond. Of leg hondensnoepjes op de stoel, in de tv-kast, achter de deur of onder pionnen. Snuffelen is een vorm van mentale stimulatie en zal je hond zelfs sneller moe maken dan een lange wandeling. Bovendien vinden de meeste honden het fantastisch om te snuffelen, dus je doet je viervoeter er ook nog eens een plezier mee!Hond tilt pion op met bek om hondensnoepje te kunnen pakken.

Een korte training

Clicker? Check! Hondensnoepjes? Check. Het trainen van je hond kan natuurlijk prima binnen. Even de basiscommando’s opfrissen of leer een nieuwe truc aan. Veel honden vinden het superleuk om samen met de baas aan de slag te gaan. Dat de wandeling een stukje korter was, maakt dan helemaal niet meer uit.

Denkspelletjes

Ook denkspelletjes zijn een goed alternatief voor een lange wandeling. Geef je hond bijvoorbeeld een hondenpuzzel, snack dispenser of likmat. Geen denkspellen in huis? Je kunt met een paar simpele materialen al hele leuke denkspellen voor je hond maken. Heb je zelf ook een leuke activiteit voor die regenachtige middag.

Naar het bos

Toch naar buiten? In het bos is het best goed te doen als het buiten (zachtjes) regent. De bomen (met bladeren) zijn een soort gigantische paraplu’s, die ervoor zorgen dat jij en je hond min of meer droog blijven. En voor die paar druppels kan je natuurlijk zelf nog een extra paraplu meenemen.

De regen trotseren

Sommige honden vinden regen heerlijk. Het is dan natuurlijk zonde om hen het plezier van een flinke regenbui te ontnemen. Dus hup regenjas en regenlaarzen aan en gaan. Om te voorkomen dat je hond straks van top tot teen doorweekt is, kan je hem ook nog een speciale regenjas voor honden aantrekken. Bij terugkomst even de poten afdrogen met een handdoek en klaar!

Hopelijk heb jij nu wat inspiratie voor dingen die je kunt doen met je hond als het buiten regent. Heb je zelf nog een tip voor andere hondeneigenaren? Laat het hieronder weten in een reactie!

Beeld: Hondtrainen.nl / Depositphotos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven