De beste beloningssnoepjes om je hond mee te trainen

Search
Hond slaapt naast bak met voer

De beste beloningssnoepjes om je hond mee te trainen

Bij positieve hondentraining wordt vaak gebruik gemaakt van hondensnoepjes als beloning. Tijdens een training kunnen er behoorlijk wat snoepjes doorheen gaan. Het is dus belangrijk om te kiezen voor gezonde en caloriearme beloningssnoepjes voor je hond. 

Let op de ingrediënten

Bij het uitkiezen van beloningssnoepjes voor je hond is het verstandig om goed op de ingrediënten te letten. Hier geldt vaak het less is more-principe. Een hele lijst aan ingrediënten op de achterkant van de verpakking duidt vaak op veel chemicaliën en kleurstoffen, die slecht zijn voor de gezondheid van je hond. Het is daarom beter om voor natuurlijke hondensnoepjes te kiezen die uit maar een paar of zelfs maar uit één ingrediënt bestaan, zoals bijvoorbeeld gedroogd vlees of vis.

Hoe kleiner hoe beter

Het is natuurlijk heel verleidelijk om je hond bij elk trucje een groot hondenkoekje te geven, maar dit is helemaal niet nodig. Het gaat de hond om een lekkere beloning en het maakt daarbij voor hem of haar niet zoveel uit hoe groot die beloning is.

Zijn de trainingssnoepjes in de verpakking aan de grote kant? Knip of breek ze dan in kleinere stukjes. Zo doe je er stuk langer mee, wat ook nog eens voordelig is voor de portemonnee. De beloning die je aanschaft hoeft overigens niet per se in de vorm van trainingssnoepjes te komen. Gedroogd vlees met een zachte textuur, zoals bijvoorbeeld lamslong, kan je eenvoudig zelf in kleinere stukjes knippen en is bovendien vaak erg geliefd bij honden.

Lievelingssnack

Hoe hoger de beloning, des te harder jouw hond bereid is er voor te werken. Ga daarom voor een smaak die geliefd is bij je hond. Bij sommige winkels kan je een proefpakket bestellen om erachter te komen welke smaak jouw hond het lekkerst vindt.

Geschikte snoepjes voor puppies

Niet alle beloningssnoepjes zijn geschikt voor puppies. Een puppy heeft nog niet zoveel kracht in de kaak en heeft dus meer moeite met taaie snacks. Ga daarom voor hondensnoepjes met een zachtere structuur, zoals bijvoorbeeld gedroogde long.

Houd je puppy na het trainen met een nieuwe snack goed in de gaten. Het kan namelijk zijn dat je hond allergisch blijkt voor een van de ingrediënten van het nieuwe hondensnoepje. Jeuk of huidirritatie kan duiden op een granen- of glutenallergie. Als je pup overgeeft na het trainen met een bepaald snoepje, dan is het wellicht lastig te verteren. Neem bij veelvuldig overgeven of diarree altijd even contact op met de dierenarts.

Pot gevuld met versgebakken hondensnoepjes.

Zelf beloningssnoepjes maken

Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag in de keuken om voor je hond een lekkere snack te maken. Zo heb je meer controle over de voedingsstoffen en weet je precies wat je aan je hond geeft. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld deze beloningssnoepjes met een paar simpele ingrediënten.

Beeld: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven