Zelf hondensnoepjes maken voor het trainen van je hond

Search
Versgebakken hondensnoepjes in pot.

Zelf hondensnoepjes maken voor het trainen van je hond

Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om hun hond te trainen met behulp van hondensnoepjes. Als de hond goed luistert of het gewenste gedrag vertoont, wordt hij beloond met een heerlijk beloningssnoepje. Aangezien er tijdens het trainen op deze manier behoorlijk wat snoepjes doorheen gaan, is het belangrijk dat deze trainingssnoepjes caloriearm en niet te ongezond zijn.

Je kunt hondensnoepjes kopen in de dierenwinkel (check wel altijd de ingrediënten), maar je kunt ook zelf hondensnoepjes maken. Het grote voordeel van het maken van beloningssnoepjes voor je hond is dat je precies weet wat je hond binnenkrijgt. Bovendien kan het ook een stuk voordeliger zijn om zelf hondensnoepjes te maken. In dit blog delen we een recept voor beloningssnoepjes die bij bijna elke hond in de smaak vallen.

Ingrediënten hondensnoepjes

  • 50 gram bloem
  • 75 gram tapiocameel
  • 1 blik tonijn in water (145 gram)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • Peterselie (optioneel)

De juiste bakmat

Voor het maken van deze trainingssnoepjes gebruiken we een siliconen bakmat. Deze bakmatten zijn speciaal ontworpen voor het maken van hondensnoepjes en kan je keer op keer gebruiken. Met bovenstaand hondensnoepjes recept kan je ongeveer één bakmat vullen. Afhankelijk van de grootte van de vormpjes kan je met één bakmat zo’n 250 tot 500 hondensnoepjes maken. Controleer bij aanschaf van een bakmat of de mat BPA-vrij is. Wij gebruiken de bakmatten van het merk Collory, maar onder bakliefhebbers zijn ook pyramide bakmatten zeer geliefd.

Zo maak je beloningssnoepjes voor je hond

Voor dit recept gebruiken we tapiocameel om de trainingssnoepjes een lichte gelei-textuur te geven. Als je dit niet in huis hebt en niet wilt aanschaffen, kan je ook tarwebloem gebruiken, maar dan worden de hondensnoepjes wel iets kruimeliger.

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een blender en laat de blender zijn werk doen. Voeg telkens een beetje water toe, totdat er een beslag ontstaat dat niet te dik en niet te dun is (denk aan pannenkoekenbeslag). Leg de bakmat op de bakplaat. Het is na het verspreiden van het beslag namelijk vrij lastig om de mat te verplaatsen zonder te knoeien. Je kunt eventueel bakpapier onder de bakmat leggen om te voorkomen dat er beslag op de bakplaat terechtkomt.

Giet het beslag over de bakmat en verspreid het beslag vervolgens met een schraper. Als je geen schraper hebt, kan je bijvoorbeeld een mes of spatel gebruiken. Als alle vormpjes in de bakmat gevuld zijn, is het tijd om de bakplaat (met bakmat) in de oven te doen. Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten, voordat de hondensnoepjes klaar zijn. Dit is afhankelijk van de grootte en dikte van de snoepjes. Laat de snoepjes afkoelen. Daarna kan je de mat omdraaien en de beloningssnoepjes losmaken. Dit gaat redelijk makkelijk.

Tada! Zo heb je in een relatief korte tijd honderden lekkere hondensnoepjes gemaakt. Gebruik de snoepjes tijdens het trainen van je hond of geef er een paar als lekker tussendoortje. Omdat er tonijn in de beloningssnoepjes is verwerkt, kan je ze het best bewaren in een luchtdichte container in de koelkast (maximaal een week). Ook kan je de hondensnoepjes invriezen en ze op een later moment ontdooien.

Beeld: Hondtrainen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven