Denkspel voor je hond maken? Deze 5 materialen heb je in huis

Search

Denkspel voor je hond maken? Deze 5 materialen heb je in huis

Je kunt denkspellen voor honden in (online) dierenwinkels kopen, maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf denkspellen kunt maken? Dit is een stuk goedkoper en soms zelfs helemaal gratis. Een zelfgemaakt denkspel ziet er misschien minder mooi uit dan een versie uit de winkel, maar dat maakt je hond natuurlijk helemaal niets uit. De volgende vijf materialen zijn erg geschikt voor hersenwerkjes en heb je waarschijnlijk al in huis.

 • Handdoek
  Een handdoek heeft iedereen wel in huis liggen. Gebruik voor een denkspel natuurlijk niet je splinternieuwe badhanddoeken, maar pak een oude handdoek uit de kast. Met een handdoek kan je op een hele simpele manier leuke snuffelspelletjes maken. Inspiratie opdoen? Check dan dit artikel
 • Kartonnen doos
  Staat er bij jou wekelijks een pakketbezorger voor de deur? Dan heb je vast wel een kartonnen doos in huis. Met een kartonnen doos kan je verschillende denkspellen maken. Wat dacht je van een hersenwerk doe-doos of de Whac-A-Mole. Bestel jij zelden online? Kijk dan eens of je bij de supermarkt lege dozen kunt scoren.
 • Wc-rol en/of keukenrol
  Wc-rol op? Gooi de lege wc-rol niet weg. Hetzelfde geldt voor keukenrollen. Wc- en keukenrollen kan je namelijk gebruiken voor leuke denkspellen. Check bijvoorbeeld dit hersenwerkje of maak een zogenoemde turn around met wc-rollen en een touw. En er zijn nog veel meer opties… Verzamelen dus die lege rollen!
 • Bekers en bakjes
  Plastic bekers en bakjes zijn ook overal goed voor. Speel bijvoorbeeld balletje balletje met je hond. Is het heel warm buiten? Dan kan je dit waterspel maken met plastic bakjes in plaats van ballenbakballen.
 • Eierdoos
  Nog zo’n materiaal dat eigenlijk zonde is om weg te gooien. Een eierdoos kan je mooi gebruiken in de snuffelmat van karton of hersenwerk doe-doos. Of wat dacht je van een speciale snuffeleierdoos. Je hond moet zo echt aan de slag om bij zijn eten te kunnen. Dat is een stuk uitdagender dan eten in een voerbak voorgeschoteld krijgen. 

Zo zie je maar weer dat je geen geld hoeft te besteden om plezier te hebben met je hond. Welke materialen gebruik jij voor zelfgemaakte denkspellen? Laat het hieronder weten in de reacties.

Beeld: Hondtrainen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven