Waar mag je met je hond naar binnen?

Zoek
Hond moet buiten wachten op baasje.

Waar mag je met je hond naar binnen?

Het liefst nemen we onze viervoeters overal mee naartoe. Helaas is dat niet altijd mogelijk. In veel winkels zijn honden niet toegestaan. Maar waar mag je hond nu wel en niet naar binnen? Mag je hond bijvoorbeeld mee de Mediamarkt in? En de Intratuin? We zetten de regels van de bekendste winkels voor je op een rij. 

Bouwmarkten

In de meeste bouwmarkten zijn honden helaas niet toegestaan. Een uitzondering hierop is de Hornbach. In de meeste vestigingen van Hornbach zijn honden aangelijnd toegestaan. Onze ervaring is dat het personeel in de Hornbach bovendien erg vriendelijk is en je hond maar al te graag een aai over de bol of een hondenkoekje geeft. Bij bouwmarkten als de Gamma, Karwei en Praxis zijn honden in principe niet toegestaan. Andere hondeneigenaren geven aan dat zij soms wel met een (kleine) hond in de kar of draagtas naar binnen mogen. Vraag er dus even naar bij het personeel van de vestiging bij jou in de buurt.

Tuincentra

Op zoek naar een tuinmeubel of kamerplant? Je viervoeter kan in veel gevallen gewoon mee. In de meeste vestigingen van bekende tuincentra als Intratuin en Welkoop zijn honden toegestaan. Twijfel je of je hond wel mee naar binnen mag? Dan kan je voorafgaand aan je bezoek altijd even contact opnemen met de klantenservice. 

Woonwinkels

In de meeste woonwinkels zijn honden niet toegestaan. Zo mag je bijvoorbeeld niet met je hond de IKEA of Leenbakker in. Je viervoeter een nieuwe bank laten uittesten, zit er dus niet in. Je kunt natuurlijk wel even aan het personeel vragen wat de regels zijn van de vestiging bij jou in de buurt.

Hond is toegestaan in winkel.

Elektronicazaken

Mag je hond mee de Mediamarkt in? Nee, honden zijn hier niet toegestaan. Als je op pad gaat om een nieuwe laptop of wasmaschine te kopen, dan kun je je viervoeter dus beter thuislaten. Sommige vestigingen van Coolblue zijn dan weer wel ‘pet friendly’.

Supermarkten

Vanwege hygiëne- en veiligheidsredenen zijn honden in de meeste supermarkten niet welkom. In supermarkten met een bakkerij- of slagerijafdeling zijn honden volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zelfs verboden (met uitzondering van hulphonden). Twijfel je of je hond welkom is bij de supermarkt bij jou om de hoek? Vaak staat bij de ingang met een sticker aangegeven of honden wel of niet toegestaan zijn.

Overige winkels

Nederland kent natuurlijk nog een hoop andere winkels. Helaas geldt voor de meeste winkels dat honden er niet zijn toegestaan. Zo zijn honden niet welkom in de Hema, Action, Blokker en het Kruidvat. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Zo ben je met je kleine hond welkom in de Bijenkorf. En uiteraard zijn honden welkom in alle dierenwinkels, zoals bijvoorbeeld de Pet’s Place en Jumper

Mis je een winkel in deze lijst waar honden wel of juist absoluut niet zijn toegestaan? Deel ‘t in de reacties onderaan deze pagina.

Beeld: Depositphotos

2 gedachten over “Waar mag je met je hond naar binnen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven