Mag mijn hond aardbeien eten?

Search
Kleine hond met bak aardbeien.

Mag mijn hond aardbeien eten?

Wie heeft er in de zomer geen bakje aardbeien in de koelkast staan? Aardbeien zijn een heerlijke zoete snack en worden door veel mensen gegeten. Maar mag je hond ook aardbei eten? We geven je antwoord op deze vraag.

Mogen honden aardbeien eten?

Ja, honden mogen aardbeien eten. Aardbeien zijn niet giftig voor honden en kunnen zelfs enkele gezondheidsvoordelen bieden. Ze zijn een goede bron van vitamine C, vezels en antioxidanten. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, vezels bevorderen een gezonde spijsvertering en antioxidanten helpen bij het verminderen van ontstekingen.

Hoeveel aardbeien mag een hond eten?

Hoewel aardbeien dus gezondheidsvoordelen bieden, bevat deze lekkernij ook suiker. En te veel suiker is uiteraard niet zo goed voor je viervoeter. Beschouw aardbeien als een lekker extraatje en geef je hond er maximaal 1 tot 5 per dag. En let op: aardbeien zijn in principe prima, maar geef je hond geen aardbeienyoghurt of aardbeienijs. Hier zit vaak extra veel suiker in en is dus absoluut geen gezonde snack voor je viervoeter.

Heeft je hond nog nooit eerder aardbeien gegeten? Begin dan met een kleine hoeveelheid om te zien hoe je hond reageert. Sommige honden kunnen gevoeliger zijn voor nieuwe voedingsmiddelen. Let op tekenen van allergieën, spijsverteringsproblemen of andere ongewone reacties. Als je hond negatief reageert, stop dan met het geven van aardbeien. 

Was de aardbeien goed

Een aardbei aan je hond geven? Was ‘m dan goed. Net zoals bij het telen van andere fruitsoorten, worden de meeste aardbeien bespoten met pesticiden. En hoewel deze stoffen in kleine hoeveelheden vrijwel geen risico vormen voor je hond is het wel verstandig om je bakje aardbeien eerst even om te spoelen. Heb je een kleine hond? Snijd de aardbei dan in stukjes om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Je bakje aardbeien delen met je hond kan dus prima! Wist je dat je met aardbeien ook heerlijke ijsjes kunt maken voor je viervoeter? Ideaal voor op warme dagen.

Beeld: Depositphotos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven