Onze top 10 leuke hondenspeeltjes

Zoek

Onze top 10 leuke hondenspeeltjes

De meeste honden zijn dol op hondenspeeltjes: van ballen tot pluche knuffeldieren en alles daar tussenin. In (online) dierenwinkels is ontelbaar veel hondenspeelgoed verkrijgbaar. Best lastig kiezen dus! De afgelopen jaren hebben we behoorlijk veel verschillende hondenspeeltjes in huis gehad: van heel leuk tot minder leuk speelgoed. Daarom helpen we je graag op weg met onze top 10 leuke hondenspeeltjes. 

Favoriete ballen

Onze hond Morrison was een groot fan van ballen en ook Mika begint een liefde voor ballen te ontwikkelen. Is jouw hond ook zo’n ballengek? Dan hebben we een aantal aanraders voor je. Waarschijnlijk ben je al bekend met de stevige rubberen ballen van Chuckit!. De oranje Chuckit! Ultra Ball is bij veel hondeneigenaren favoriet. Probeer ook eens de Chuckit! Ultra Squeeker Ball. In deze variant zit een pieper en is nóg leuker.

Ook de Kong Wavz Bunjiball is een aanrader voor ballenliefhebbers. Door het elastische touw aan de bal kan je ‘m ontzettend ver gooien. Je kunt de ballenwerper dus voortaan thuislaten. Bovendien kun je de bal dankzij het touw ook gemakkelijk uit de bek van je hond halen. Mocht hij nog niet geleerd hebben om de bal op commando los te laten. Een andere aanrader is de Starmaker Swing ‘N Fling. Deze bal is zeer licht van gewicht en dus ook erg geschikt voor in het water. De Swing ‘N Fling stuitert niet, dus dit hondenspeeltje kan je ook binnenshuis gebruiken.

Trekspeelgoed

De handgemaakte trekspeeltjes voor honden van ZAYMACraft zijn zeker aanraders. We hebben een aantal tug toys van ZAYMACraft in huis en ze behoren tot de topfavorieten van Mika. Vooral de variant met echt schapenvacht bevalt goed. Tug toys worden veel gebruikt als beloning voor honden bij hondensporten, zoals agility. Maar je kunt ze ook in andere situaties gebruiken. Denk aan het oefenen van de recall van je hond of het loslaten op commando. En je kunt er natuurlijk ook gewoon een leuk trekspel mee spelen.

De Kong Wubba Weaves valt zeer goed in de smaak. Dit hondenspeelgoed bestaat voornamelijk uit touw met bovenin de Wubba een ronde pieper. Er wordt hier elke dag intensief mee gespeeld. Zo spelen we veel ‘tug of war’, maar Mika vindt het ook heerlijk om de Wubba door de kamer te slingeren. Een aanrader dus!

Knuffels voor honden

Welke hond is er niet gek op knuffels? Helaas overleeft pluche hondenspeelgoed het hier in huis niet zo lang. Piepers worden al snel vakkundig uit het speelgoed verwijderd om vervolgens ook al de vulling uit het knuffeldier te halen. Vooral grote knuffels hebben geen lang leven en dus gaan we voor kleinere varianten. De eekhoorns van Outward Hound Hide-A-Squirrel zijn hier een daverend succes. Ook leuk: verstop de eekhoorns door het huis en laat je hond naar ze op zoek gaan.

Close-up van eekhoorn van hondenpuzzel Hide A Squirrel

Hondenknuffels zonder vulling gaan (bij ons) langer mee, zoals bijvoorbeeld de Kong Floppy Knots. In de binnenkant zit touw en hierdoor is het hondenspeelgoed een stuk duurzamer. Ook de Invincibles Snake van Outward Hound gaat relatief lang mee. Maar de slang zit wel vol met piepers, dus weet waar je aan begint.

Hondenspeeltjes voor buiten

Ook buiten in het park of in de tuin vinden honden het heerlijk om te spelen. Zo was Morrison dol op frisbees en ook Mika’s ogen beginnen te twinkelen bij het zien van zijn frisbee. We gebruiken hiervoor frisbees die speciaal gemaakt zijn voor honden, zoals de frisbees van het merk Hero Disc. Ook een frisbee voor je hond kopen? Check dan dit artikel over de verschillende soorten frisbees voor honden.

Extra stevige Hero frisbee speciaal gemaakt voor honden.

Vindt je hond het heerlijk om bewegende objecten achterna te zitten? Dan is een zogenoemde ‘flirt pole’ een aanrader. Aan de stok hangt een trekspeeltje van fleece waar je hond op kunt ‘jagen’. Een leuk spel om samen met je hond in de tuin te spelen.

Dit is onze top 10 leukste hondenspeeltjes. Heb jij ook hondenspeelgoed in huis waar je hond helemaal dol op is? Laat het dan hieronder weten in de reacties.

Beeld: Hondtrainen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven