Maak een hondentaart voor jouw jarige viervoeter (recept)

Zoek
Hond staat op het punt te smullen van hondentaart.

Maak een hondentaart voor jouw jarige viervoeter (recept)

Is jouw hond binnenkort jarig of wil je hem eens even goed verwennen? Verras je viervoeter met een zelfgemaakte hondentaart! Met een paar ingrediënten kan je in een uurtje een hondentaart maken. In dit artikel delen we een recept voor een lekkere én relatief gezonde taart voor je hond.

Je kunt (online) ook een hondentaart kopen, maar het voordeel van een hondentaart maken, is dat je precies weet wat je hond binnenkrijgt. Zo consumeert hij geen onnodige voedingsstoffen, zoals suiker en zout. Deze hondentaart bestaat voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten en kan je dus met een gerust hart aan jouw jarige viervoeter geven.

Ingrediënten hondentaart

  • 200 gram bloem
  • 12 eetlepels pompoenpuree (100% natuurlijk)
  • 8 eetlepels appelmoes (100% natuurlijk)
  • 4 eetlepels pindakaas (100% natuurlijk)
  • 2 eieren
  • 1 scheut kaneel

Ingrediënten ‘botercrème’

  • 16 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 8 eetlepels pindakaas (100% natuurlijk)
  • Kleine lekkernijen voor de decoratie

Over de ingrediënten

Om de hondentaart zo gezond mogelijk te maken, is het aan te raden om natuurlijke ingrediënten te gebruiken waar verder niets aan toegevoegd is. In de supermarkt koop je bijvoorbeeld honderd procent natuurlijke appelmoes en pindakaas. Pompoenpuree is in Nederland niet makkelijk te verkrijgen, maar dit kan je gelukkig zelf maken. Je kunt dit recept volgen, maar voeg er geen zout, peper en olijfolie aan toe.

Aan het recept kan je eventueel nog bakpoeder en baking soda toevoegen, zodat de taart iets luchtiger wordt. Bakpoeder en baking soda kunnen echter voor maag- en darmklachten zorgen en zijn in grote hoeveelheden zelfs giftig voor honden. We hebben daarom besloten om deze ingrediënten niet te gebruiken.

Een simpele hondentaart maken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ingrediënten voor de taart in een kom en mix ze goed door elkaar. Verdeel het beslag over twee ingevette mini springvormen. Zet de gevulde springvormen in het midden van de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Controleer met een tandenstoker of de taartjes klaar zijn.

Haal de springvormen uit de oven en laat de twee taartjes afkoelen. Ondertussen kan je alvast de ‘botercrème’ maken. Doe de yoghurt en pindakaas in een kom en mix tot een luchtig beslag.

Als de taarten zijn afgekoeld, haal je ze uit de springvormen. Snijd de bolle kant van de bovenkanten af, zodat de taarten goed op elkaar passen. Smeer eerst een laagje zelfgemaakte ‘botercrème’ tussen de twee lagen, voordat je ze op elkaar plaatst. Nu is het tijd om de de gehele taart te bedekken met de botercrème. Dit kun je doen met een schraper, spatel of mes. Vervolgens kan je de taart decoreren met zelfgekozen decoratie, zoals hondenkoekjes, hondensnoepjes en stukjes fruit (aardbeien, bosbessen, etc.). Om onze hond extra te verwennen, hebben we nog een toefje slagroom toegevoegd.

De hondentaart is klaar! Tijd om je hond te verrassen met deze heerlijke creatie. Zoals je op onderstaande foto kan zien viel de taart bij onze hond Morrison behoorlijk in de smaak.

Het is onverstandig om de hele taart in één keer aan je hond te geven. Je eet zelf immers ook geen hele taart op je verjaardag! Snijd de taart in zes stukken en deel hem uit aan andere viervoeters of bewaar de overige stukken in een luchtdichte container in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om het recept te halveren en bijvoorbeeld een verjaardagsmuffin te maken.

Ben je met dit hondentaart recept aan de slag gegaan? Laat dan in een reactie weten wat je hond van het eindresultaat vond!

Beeld: Hondtrainen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven