Omheind speelveld voor je hond huren? Op deze plekken kan het

Zoek
Hond ligt tevreden in omheind speelveld.

Omheind speelveld voor je hond huren? Op deze plekken kan het

Ben jij op zoek naar een omheind speelveld voor je hond? In buurlanden als Engeland en België kan je op veel plekken een speelweide voor je hond huren. Ideaal voor als je hond bijvoorbeeld niet graag met andere honden speelt of een wegloper is. Gelukkig zijn er ook in Nederland een aantal plekken waar je een omheind veld voor je hond kunt huren. We zetten ze in dit artikel voor je op een rij.

Waarom een speelweide voor je hond huren?

Er zijn verschillende redenen om een privé speelveld voor je hond te huren. Hieronder een aantal redenen op een rij: 

 • Je hebt een reactieve hond die liever geen andere honden tegenkomt. Niet alle honden staan te springen om ‘gezellig’ met andere honden te spelen in een park of hondenspeeltuin. In een privé speelveld heeft je hond het rijk voor zich alleen en kan hij heerlijk, zonder al te veel prikkels, rondrennen. 
 • Je wilt graag trainen met je hond. Een omheind veld is de ideale plek om de recall van je hond te oefenen. Of bijvoorbeeld een hondensport als dogfrisbee of rally-o te beoefenen. In een privé speelveld zijn geen andere honden, mensen of andere afleidingen die de training verstoren. Ook ideaal voor pups! 
 • Je wilt een playdate houden met een andere hond of honden. Je viervoeter speelt bijvoorbeeld graag met de hond van je kennis of je wilt een reünie organiseren met de broertjes en zusjes van jouw hond. 
 • Je hebt een oudere hond of een hond die revalideert. Het is dan soms beter en/of noodzakelijk om drukke losloopgebieden of speelvelden te vermijden. Een privé veld biedt uitkomst. 
 • Je teefje is loops, waardoor het niet verstandig is om een speelweide met andere honden te betreden. Check wel altijd goed de huisregels als je een privé speelveld wilt huren. In sommige privé speelvelden zijn loopse teefjes niet toegestaan.

Hond snuffelt in omheind speelveld.

Overzicht omheinde privé speelvelden voor honden in Nederland

  • Dog´s Own Choice – Hoogkarspel, Noord-Holland
   Zintuigencentrum Dogs Own Choice is een indoor snuffeltuin. De ruimte van 100 vierkante meter is volledig afgesloten en staat vol met interessante spullen en objecten om aan te snuffelen. Een afspraak maken kan via mail of WhatsApp. 
  • Funkey DogCenter – Heerhugowaard, Noord-Holland
   Je hond uitlaten of trainen? Het kan allebei bij Funkey DogCenter. Je kunt het uitlaatveld (4000 m2) en trainingsveld (750m2) gemakkelijk online reserveren. De omheining is 125 cm hoog.
  • Zintuigentuin Hondenschool Feedback – De Kwakel, Noord-Holland
   In de zintuigentuin van Hondenschool Feedback kan je heerlijk met je hond wandelen, terwijl hij de tuin en de attributen op het terrein ontdekt. Je kunt de zintuigentuin reserveren door een afspraak te maken via WhatsApp.
  • Hondenspeeltuin de Broekpolder – Vlaardingen, Zuid-Holland.
   Hondenspeeltuin de Broekpolder is de grootste hondenspeeltuin van Nederland. Het terrein bestaat uit 7 van elkaar gescheiden velden. Een veld hiervan, het bosperceel van 1,1 hectare, kan je huren. Het bosperceel is geheel omheind. Voor de actuele kosten en andere informatie over het reserveren kan je op de website terecht. 
  • Hondenspeeltuin De Reiger – Mijdrecht, Utrecht
   Met een zandgedeelte en klein hondenzwembad is Hondenspeeltuin De Reiger een fijne plek voor je hond om even te dollen. Je kunt het terrein online reserveren. Op Facebook vind je de laatste updates over de hondenspeeltuin. 
  • Hondenzwemvijver Ut Poeleke – Oeffelt, Noord-Brabant
   Het omheinde losloopgebied van hondenzwemvijver Ut Poeleke is 3000 vierkante meter groot en, zoals de naam al verklapt, er is een hondenzwemvijver aanwezig. Je kunt het terrein buiten de reguliere openingstijden voor 1,5 uur huren. 
  • Wolfhalla – Het Loo Oldebroek, Gelderland
   In het snuffelbos van Wolfhalla kan je hond heerlijk snuffelen en op avontuur. Het bos is 4000 vierkante meter en omheind met een hek van 1 meter hoog. Meer informatie over het snuffelbos vind je op de website van Wolfhalla.
  • Hondenspeeltuin Montferland – Didam, Gelderland
   Hondenspeeltuin Montferland kan je buiten de reguliere speeluurtjes om ook reserveren voor privégebruik voor je hond. De speeltuin beschikt over verschillende attributen en heeft zelfs een klein zwembad voor honden. Reserveren gaat via Facebook of de mail
  • Zoe’Z Indoor Dog Fun – Vries, Drenthe
   Bij de indoor hal (800 m2) met kunstgras van Zoe’Z kan je met je hond terecht om te trainen of te spelen. Je kunt voor een klein bedrag zelfs toestellen voor behendigheid of hoopers huren. Reserveren doe je gemakkelijk online.

Mis jij in dit lijstje nog een privé speelveld voor honden? Laat het weten in de reacties of stuur een berichtje. Dan voegen we het speelveld toe.

Beeld: Depositphotos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven